RMC BANJALUKA HALF MARATHON
Staza - Polumaratonska trka

Nova staza MTEL Banja Luka Half Marathona trči se u dva kruga, izuzetno je ravna i odlična za postizanje ličnih rekorda. Staza je izmjerena i verifikovana od strane AIMS-a, što znači da će trkači u Banjaluci osim ličnih rekorda moći ostvariti i kvalifikaciona vremena za olimpijske igre i svjetska prvenstva.

Staza - 10k

Nova staza trke 10k predstavlja prvi krug polumaratonske trke. Trči se najužim centrom grada do cilja u tvrđavi Kastel. Staza je ravna i odlična za postizanje ličnih rekorda, certifikovana je od strane AIMS-a što znači da trkači u Banjaluci i na 10 km mogu da ostvare kvalifikaciona vremena za svjetska takmičenja.

Staza - 5k Team Run

Staza timske trke 5k Team Run G-Drive namijenjena je timovima od 3 do 5 članova. Izuzetno je ravna i proteže se najužim centrom grada od starta koji se nalazi na Trgu Krajine do cilja u tvrđavi Kastel.

Staza - Color Fun Run

Staza Color Fun Run trke duga je 3 kilometra i trči se od cilja u tvrđavi Kastel, kroz centralnu ulicu Kralja Petra I Karađorđevića do Narodnog pozorišta RS, odakle se trkači vraćaju istom rutom do cilja u tvrđavi Kastel.

Staza - School Run

Banjalučki školarci trče stazom od 700 metara koja se proteže od Boske do tvrđave Kastel. Zona starta je u ulici “Kralja Petra I Karađorđevića”, a trči se pored robne kuće “Boska” i hotela “Palas”, a zatim i kroz “Tržničku” ulicu do cilja koji se nalazi u tvrđavi Kastel.

Staza - Bambini

Staza koju trče najmlađi Banjalučani duga je 250 metara, a namijenjena je mališanima uzrasta od 2 do 7 godina. Zona starta ove trke je parking ispod tvrđave Kastel (Tržnička ulica), a mala dionica vodi direktno do cilja koji se nalazi u zidinama tvrđave Kastel.

SPONZORI

Grad Banjaluka EU MyBook Vivia G-DRIVE Tropic&mojMarket InterSport Olimpijski komitet Nektar Klinika Svjetlost Sport Vision